Merdan Durmus

Merdan Durmus

‘Tijdens mijn stage bij Vabi, heb ik geholpen aan een uitdagend en innoverend project om het testproces efficiënter te laten verlopen.’ Aldus Merdan Durmus, werkstudent die bij Vabi begonnen is als stagiair. Sinds enkele maanden is Merdan in dienst bij Vabi, waar hij de afdeling Service, Support & Consultancy ondersteunt bij het automatisch testen. Daarnaast studeert hij tegelijkertijd Business IT & Management.

Wie ben ik?
Merdan Durmus (24), wonend in Den Hoorn (Zuid-Holland). Als kinds af aan heb ik altijd affiniteit gehad met computers. Om die reden heb ik nooit moeite gehad met keuzes maken als het om school ging. Ik zei altijd ‘ik wil iets doen met computers’. Maar wat wist ik nooit wat precies. Totdat ik naar het mbo ging. Hier heb ik in het eerste jaar een keuze moeten maken of ik mij wilde verdiepen in het ontwikkelen van software of meer de kant van netwerken en servers. Ik heb toch gekozen voor netwerkbeheer (niveau 4), dit afgerond en momenteel studeer ik Business IT & Management op de Hogeschool Rotterdam.

Hoe begonnen?
Als stagiair begon ik bij Vabi aan een onderzoek waar ik eerlijk gezegd niet genoeg praktijkervaring voor had. Ik deed onderzoek naar hoe we het testproces efficiënter konden laten verlopen. Ik vond het een erg uitdagend en innoverend project. Ik had veel contact met verschillende stakeholders en het was een uitdaging om een belans te vinden tusen de belangen van de stakeholder.  Dat was in sommige gevallen erg lastig, maar toch motiveerde dit mij heel erg. Mijn stage was uitdagend en ik heb mij kunnen ontwikkelen.

Mijn functie
Tijdens mijn stageperiode heb ik een onderzoeksrapport opgeleverd met daarbij behorend een adviesvoorstel dat tevens ook is omarmd. Daar ben ik stiekem toch een beetje trots op.
Nu kon daadwerkelijk het implementeren beginnen. Momenteel ondersteun ik de afdeling Service, Support & Consultancy met het automatisch testen. Naast mijn studie ben ik als parttimer in dienst gekomen en is mijn contract voor de tweede keer verlengd. Vandaag de dag draaien er iedere dag 100+ automatische tests en ben ik bezig met het overdragen van deze informatie aan mijn collega’s.