Inge Schnitger

Inge Schnitger

‘Van stagiaire doorgegroeid tot Product Development Consultant.’ Tijdens mijn derdejaars stage in 2015 voor mijn opleiding Werktuigbouwkunde ben ik begonnen bij Vabi. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met software development. Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende rekenmethoden en de bijbehorende user interface die verwerkt kunnen worden in Vabi Elements.

Studententijd bij Vabi
Na mijn stage, kon ik naast mijn studie, als werkstudent verschillende taken oppakken voor Service, Support en Consultancy en Marketing, zoals het maken van filmpjes en andere content voor onze gebruikers.
Het bedrijf en de markt waarin Vabi opereert spraken mij erg aan. Hierdoor had ik besloten ook mijn afstudeerstage bij Vabi te doen. Dit betrof een onderzoek naar vereenvoudigde invoer van Vabi Elements Gebouwsimulatie voor Maatwerkadvies.

Service, Support en Consultancy naar een hoger niveau tillen
Na mijn afstuderen ben ik fulltime aan de slag gegaan bij de afdeling Service, Support en Consultancy. Hier had ik als technisch consultant nauw contact met onze klanten om ze te helpen bij het maken van installatietechnische berekeningen met Vabi Elements en Vabi Uniforme Omgeving. Daarnaast heb ik veel ruimte gehad om te kunnen meedenken om de klantsupport en kennisdeling van Vabi naar een hoger niveau te tillen en heb ik mij beziggehouden met strategische productstrategieƫn voor beide producten.

Doorgegroeid naar Product Development Consultant
Afgelopen jaar ben ik een beetje teruggegaan naar waar het allemaal mee is begonnen in mijn eerste stage als Product Development Consultant. In deze rol houd ik me bezig met de ontwikkelingen rondom de producten binnen Vabi. Ik ondersteun de Product Owners van Vabi in de uitdagende taak om een zo’n goed en gebruiksvriendelijk mogelijk product te ontwerpen. Het is uitdagend werk, maar ik heb het erg naar mijn zin in deze nieuwe functie. Ik denk dat het groeipad dat ik doorlopen heb mij niet beter had kunnen voorbereiden op de rol die ik momenteel vervul. Ik kijk uit naar wat de toekomst bij Vabi mij nog brengt.